miercuri, 16 mai 2018

Psiholog în grădinițe - Grup de analiza a practicii pentru grădinițeDe câțiva ani, grădinițele au început să angajeze sau să colaboreze cu psihologi. Totuși rolul acestora este diferit de la grădiniță la grădiniță. Uneori, psihologul face evaluări psihologice pentru fiecare copil în parte. În funcție de aceste evaluări, discută cu educatoarele și cu părinții despre copil. Alteori, psihologul inițiază un demers de consiliere a copilului în cadrul grădiniței.

La unele grădinițe, psihologul discută cu părinții, fie în cadrul unor grupuri organizate pe diferite teme, fie în particular cu părinții fiecărui copil.

La altele, psihologul are întâlniri cu educatoarele care împărtășesc din dificultățile cu care se confruntă.

În oricare dintre situații, psihologul se află la mijloc între copii, părinți și instituția grădiniței. Munca lui nu este ușoară și fiecare dintre cei care lucrează într-o grădiniță trece prin momente dificile.

Asociația Română de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și Familie „Enrique Pichon Riviere” propune un grup de analiză a practicii pentru psihologii care lucrează în grădinițe. Grupul este online (pe skype), în fiecare luni de la ora 13 și are o durată de 50 minute. Costul este de 50 lei pe ședință.

Pentru înscrieri și detalii: Anca Ganciu – cpap.anca@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Urmariti-ne prin Email