vineri, 27 octombrie 2017

Seminar Pierre Benghozi - Violență - agresivitate


Seminar 
Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie “Enrique Pichon Riviere” are placerea sa va invite la seminarul cu tema Violenta nu este agresivitate: o perspectiva psihanalitica a legaturilor sustinut de dr. Pierre Benghozi, psihanalist si pedopsihiatru.

Auzim atat de des despre violenta si agresivitate fara sa ne intrebam daca ele au sau nu acelasi sens si ce le deosebeste. De asemenea, asistam la diferite forme de violenta, dintre care unele sunt bine mascate sau au o forma dificil de recunoscut si totusi sunt la fel sau mult mai nocive decat cele evidente. Aflati in fata situatiilor de violenta, incepem sa ne punem intrebari asupra cauzelor ei si asupra contextului declansator. Apoi ne gandim imediat la consecintele ei asupra psihicului celor implicati si asupra rusinii si umilintei pe care o resimt.

Vom avea ocazia sa discutam in acest seminar impreuna cu dr. Pierre Benghozi, care este legatura dintre agresivitate si violenta si cum sunt afectati continatorii intimului, privatului si publicului, in fiecare dintre aceste forme. Vom aborda si modul in care violenta se transmite, atat la nivel familial cat si grupal sau institutional si ce este de facut atunci cand incercam sa ne protejam sau chiar sa micsoram efectele ei sau sa intrerupem aceasta dureroasa si daunatoare transmitere.


Seminarul va avea loc duminică 5 noiembrie de la ora 10.00.
Costul participarii este 100 lei. Plata se face în contul Asociației. 
Locul de desfasurare va fi str Occidentului nr 44, in cadrul FICF (Fundatia Internationala pentru Copil si Familie).

Pentru detalii si inscrieri: cpap.anca@gmail.com (Anca Ganciu). Va rugam treceti in titlul mailului Seminar dr. Pierre Benghozi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Urmariti-ne prin Email