duminică, 7 septembrie 2014

Programul complementar de abtinere - Terapia dependentei si adictiilor

Programul complementar de abtinere  Terapia dependentei si adictiilor

Pentru inscrierea in Programul complementar de abtinere

Telefon – 0722 453 906

Mail – cpap.claudiu@gmail.com

Programul de abtinere are o durata de minim 3 luni si incepe din ziua primei sedinte. La sedinta de contact, pacientul este insotit de un membru al familiei. Daca acest lucru nu este posibil din motive obiective, atunci el va veni singur. Inscrierea in program se desfasoara din prima sedinta.
De ce abtinerea? O terapie se poate face si fara trecerea prin acest program. Programul de abtinere este unul din primii pasi care se pot face pentru vindecare. Este un altfel de terapie, nu este o terapie psihologica asa cum o intelegem in general ci una de sustinere si insotire pe perioada respectiva. Este o terapie in care este inclusa familia, mediul si echipa de terapeuti, uneori si grupul.
De ce abtinerea? O terapie presupune capacitatea de lucru cu propria persoana. In cazul in care pacientul nu se abtine se poate ajunge in urmatoarea situatie – prin non-abtinere el va fi in situatia sa simta o satisfactie care poate prezenta un pericol pentru terapie, se va ajunge la un conflict intre dorinta de a face o terapie si satisfacerea oferita de dependenta. De cele mai multe ori castig de cauza va avea satisfacerea.

Cum se desfasoara – timp de minim 3 luni – o persoana se intalneste regulat cu echipa de terapeuti. 

Frecventa sesiunilor in prima luna este de 7 sesiuni saptamanale si se reduce constant.
Cost –  1000 lei / luna. (taxa poate cunoaste variatii pozitive si negative)

Programul de abtinere este unul diferit de terapia in sine. El are unele efecte terapeutice primordial dar in cazul necontinuarii, riscul de recadere este ridicat.
Responsabil program – Claudiu Ganciu – pentru mai multe detalii si inscrieri va puteti adresa – 0722 453 906 sau mail – cpap.claudiu@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu