luni, 3 decembrie 2018

Cercul de psihopatologie - efectele traumei relaționale infantile

Autor: psihanalist Adriana Nicolae


Cercul de psihopatologie se adresează psihologilor clinicieni si psihoterapeuților de orientare psihanalitică. In cadrul întâlnirilor lunare (a doua săptămâna din luna) abordam diverse problematici psihopatologice din perspectiva dinamica, având ca punct de plecare perspectiva clasica si ajungând la abordări mai recente – intersubiective si relaționale, cu puncte de sprijin interdisciplinare, studii din necunoștințe (care fundamentează științific si confirma concepte fundamentale din psihanaliza).Studiem articole din publicații psihanalitice recente, aducem in discuție vignete clinice relevante pentru subiectele propuse, filme in care regăsim dinamici similare celor studiate.

La ultima întâlnire din luna Noiembrie, pornind de la filmul  « We need to talk about Kevin », am discutat mai aplicat despre originile agresivității, psihopatie, maternitate, transmiterea transgeneraționala a traumei.

Următoarea întâlnire din luna Decembrie va avea ca tema: Efectele traumei relaționale infantile asupra dezvoltării neurologice si psihopatologia asociata in copilărie si viată adultă.



Înscrieri cercul de psihopatologie: mail la adresa clauganc@outlook.com cu titlul ”Cercul de Psihopatologie”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu